Skyrybos gyvenantiems užsienyje

Skyrybos gyvenantiems užsienyje

Skyrybos užsienyje gyvenantiems lietuviams yra sudėtingas ir daug emocinių bei praktinių iššūkių sukeliantis procesas. Emigracija vis dažniau tampa šiuolaikinės visuomenės dalimi, todėl susiduriama su specifinėmis problemomis, kurios kyla, kai santuoka nutrūksta už Lietuvos ribų.

Pirmiausia, santuokos nutraukimo gyvenant užsienyje procedūros yra sudėtingesnės. Skyrybų proceso metu gali tekti derinti skirtingų teisinių sistemų reikalavimus, kurie gali skirtis ne tik dėl procedūrinių aspektų, bet ir dėl turto padalijimo, vaikų globos bei alimentų klausimų. Lietuviai, gyvenantys užsienyje, dažnai pasirenka Lietuvos teisę sprnedžiant turto dalybų ir bendravimo su vaikais tvarkos nustatymo bei alimentų mokėjimo klausimus. Kadangi tai gali būti patogiau dėl artumo ir galimybės konsultuotis su lietuvių kalbą mokančiais advokatais.

Pasitaiko atvejų, kai alimentų ir bendravimo su vaikais tvarkos nustatymo klausimais lietuviai gyvenantys užsienyje pasirenka vietos teisę ir šiuos klausimus išsprnedžia užsienio šalyje kurioje gyvena. Tačiau šiuo atveju būtina žinoti, kaip užsienio šalies teisinės normos gali paveikti procesą ir kokios pasekmės gali kilti, jei bus priimti sprendimai užsienio teisme.

 

Be teisinių aspektų, emigrantai susiduria ir su kultūriniais skirtumais bei komunikacijos problemomis. Kalbos barjerai gali apsunkinti supratimą ir bendravimą su teisininkais, mediatoriais ir kitomis institucijomis. Taip pat gali kilti nesutarimų dėl vaikų auklėjimo principų, ypač jei buvęs sutuoktinis yra kilęs iš kitos kultūrinės aplinkos. Tokiais atvejais labai svarbu rasti kompromisą ir bendradarbiauti, kad būtų užtikrinta vaikų gerovė ir stabilumas.

Kita svarbi problema – emocinė ir socialinė parama. Gyvenant užsienyje, toli nuo artimųjų ir draugų, gali būti sunkiau rasti reikiamą paramą ir supratimą. Dažnai emigrantai jaučia vienišumą ir izoliaciją, ypač jei neturi stipraus socialinio tinklo naujoje šalyje. Psichologinė parama ir konsultacijos gali būti itin svarbios šiuo laikotarpiu. Kai kuriose šalyse egzistuoja lietuvių bendruomenės, kurios gali pasiūlyti paramą ir padėti susisiekti su specialistais, kurie supranta lietuvių kultūrinius ir kalbinius ypatumus.

Jei norite būti tikri, kad jūsų teisės sprendžaint santuokos nutraukimo klausimus nebūtų pažeistos ir norite gauti išsamią konsultacija santuokos nutraukimo gyvenant užsienyje klausimais, susisiekite su mumis. Aptarsime kokios konkrečios aplinkybės jums yra aktualiausios sprendžiant šiuos klausimus.

 

Be to, skyrybų procesas gali turėti įtakos gyvenimo kokybei ir finansinei padėčiai. Gyvenant užsienyje, ypač jei ten dirbama, gali kilti klausimų dėl turto padalijimo, pensijų ir kitų finansinių klausimų. Svarbu žinoti, kokios teisės ir pareigos yra susijusios su gyvenimu konkrečioje šalyje, ir kaip užtikrinti savo finansinį saugumą po skyrybų.

Galiausiai, skyrybos yra asmeninis ir emocinis procesas, kuris reikalauja laiko ir kantrybės.

Mes čia esame tam, kad šį sudėtingą santuokos nutraukimo gyvenant užsienyje klausimą išspręstume mažiausiomis emocijų, laiko ir piniginėmis sąnaudomis.